
V obklíčení
Toskánsko je prostě nádherné. Loni jsem strávil téměř dva týdny v oblasti Chianti. Na expedici v dubnu letošního roku jsem se zaměřil víc na oblast Montepulciana. Krásou přírody si jedna s druhou nezadají. A vína? Vynikající. „Vino di Nobile Montepulciano“, to si dám líbit. Spojení krás přírody s vynikajícím vínem, tak tomu já říkám dokonalost.
Jen pro zajímavost. Vino Nobile di Montepulciano je noblesní víno, které získalo přezdívku „víno králů“ a považuje se za jedno nejstarších v Itálii. Vyrábí se z hroznů odrůdy Sangiovese (minimálně 70%). Výsledné víno musí zrát v dubových sudech po dobu 2 let (Riserva 3 roky), než se uvede na trh. Základnější řadou je Vino Rosso di Montepulciano, které se hodí spíše ke každodennímu popíjení než k sofistikovanému degustování. To však neznamená, že Vino Rosso di Montepulciano je špatné. Naopak. Pro milovníky vína, kteří jsou s ochutnáváním na začátku a zatím se nenašli v tělnatých, extraktivních červených vínech se zřetelným tříslem, je Rosso ideální začátek na seznamování se s vinařskou montepulcianskou produkcí.
Původně jsem chtěl začít s nějakou tradičnější kompozicí, ale když máme všude okolo svěží jarní barvy…
Panorama složené ze 6 fotografií (6 expozic plošně v jedné řadě).
Použitá výbava: Nikon D750
tos 0274